Αναβολή για τις 30 Μαρτίου του 2020 η δίκη για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην εκπρόσωπο εργαζομένων του Οργανισμού κι «εκλεκτό» του Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, Σταμάτη Πουλή.  Αιτία της αναβολής στάθηκε τα προβλήματα υγείας που επικαλέστηκαν τόσο ο ίδιος ο Σταμάτης Πουλής όσο και η συγκατηγορούμενή του, Ελένη Τσάγκαρη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες μεταξύ άλλων, συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη, νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση κ.α.

Μαζί του κατηγορούμενοι βρίσκονται η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ο πρώην διευθυντής του οργανισμού, Θεόδωρος Παπαδημήτριου, η πρώην πρόεδρος Τζένη Κρεμαστινού και οι υπάλληλοι Κατερίνα Πολύζου, Ελένη Τσαγκάρη και Δημήτρης Καλαμπαλίκης.

Διαβάστε επίσης: 

Την αναβολή για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα (25-7-2019) στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ζήτησαν οι Πουλής, Θεοφιλάτου, Παπαδημητρίου και Τσάγκαρη.

Ads

Όσον αφορά τον ίδιο τον Σταμάτη Πουλή, προσκόμισε δια μέσου του συνηγόρου του ιατρικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη για λόγους υγείας. Η Θεοφιλάτου ζήτησε αναβολή επικαλούμενη συνοδεία στο νοσοκομείο του συζύγου της. Η Τσάγκαρη δια συνηγόρου προσκόμισε ιατρική βεβαίωση (από ιδιώτη ιατρό) για ιατρικό πρόβλημα που δεν της επέτρεπε να παραστεί. Η μεριά Παπαδημητρίου επικαλέστηκε πως δεν ήταν σε θέση να προετοιμαστεί λόγω της χθεσινής δίκης για άλλες υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με κατηγορούμενο τον πρώην διευθυντή.