Δεν είδε κάτι «παράνομο ή περίεργο» στον επικίνδυνο ελιγμό του γερανοφόρου οχήματος της αστυνομίας κατά την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Μάρτη, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στρ. Μαυροειδάκος.

Ads

«Εγώ δεν είδα κάτι παράνομο ή περίεργο σε ό,τι αφορά την κίνηση του γερανού. Ο συνάδελφος ενήργησε άκρως επαγγελματικά» απεφάνθη ο κ. Μαυροειδάκος, προσθέτοντας:

«Πήγαν να τον εγκλωβίσουν. Η εντολή είναι να απεγκλωβίζεσαι όταν πάνε να σε εγκλωβίσουν διότι θα καιγόταν – να είστε σίγουρος – ο γερανός και ο συνάδελφος μου θα ήταν στο 401».

Υπενθυμίζεται ότι η αθωωτική, επί της ουσίας, δήλωση του συνδικαλιστή αστυνομικού για την επικίνδυνη ενέργεια του συναδέλφου του, συμπληρώνει την απροθυμία της Αστυνομίας να ασχοληθεί σοβαρά με το περιστατικό, για το οποίο ανακοίνωσε απλή έρευνα, δηλαδή ούτε καν ΕΔΕ.

Μπροστά, δε, στις σφοδρές αντιδράσεις, διέρρεε ότι ο γερανός κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που είχε χορηγηθεί στην Όλγα Γεροβασίλη, κάτι που η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ads