Σκληραίνει τη στάση του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μετά το τελεσίγραφο που έστειλε για υποβολή αιτήματος για παράταση του προγράμματος από την Ελλάδα ως τις 16 Φεβρουαρίου, δηλώνει ότι η Ευρώπη σεν κάνει δάνεια-γέφυρες.

Ads

«Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμλουμ αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι χώρες της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν κάνουμε δάνεια – γέφυρες» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας.

Ads

Την Παρασκευή, δήλωσε στο Reuters ότι έως τις 16 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει υποβάλει αίτημα για παράταση του προγράμματος προκειμένου να διασφαλίσει πως η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να τη στηρίζει οικονομικά.