Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πετύχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών περίπου στις 18 Αυγούστου εξέφρασε σήμερα Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι ιδιαίτερα θετικό.

Ads

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η συμφωνία και η διαπραγμάτευση εξελίσσονται ομαλά και ότι θα προχωρήσει με τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία έχουν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, μέχρι την τελική ψήφιση στο Ελληνικό και τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, και όπου απαιτείται, ούτως ώστε περίπου στις 18 του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη σε δηλώσεις της προς τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Και πρόσθεσε: «Γίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας, πραγματικά να υπάρχει κατανομή στον χρόνο, προκειμένου να ελαττωθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις υφεσιακών μέτρων ώστε να είναι πιο εμπροσθοβαρές ό,τι έρχεται ως αντισταθμιστικό μέτρο ή βοηθητικό προς τον αναπτυξιακό δρόμο».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, τι σκοπεύει η κυβέρνηση να πράξει σε περίπτωση που η Αριστερή Πλατφόρμα καταψηφίσει τη συμφωνία, όταν αυτή έρθει στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάει σε εκλογές. δε σχεδιάζει εκλογές, δεν είναι αυτό που  μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Όταν, όμως, συζητάμε, προφανώς συζητάμε και για μερικές πιθανότητες, οι οποίες, βεβαίως, όταν υπάρξουν λόγοι που θα επιβάλλουν μια εκλογική αναμέτρηση, λογικά θα γίνει. Δηλαδή, αντιλαμβάνεστε είναι άλλο  ‘σχεδιάζω εκλογές’ και άλλο ‘σκέπτομαι για όλα τα ενδεχόμενα και το συζητώ αυτό ανοιχτά’».

Ads

«Η λέξη διάσπαση έχει μια φόρτιση,  φέρνει τραυματικές εικόνες στην Αριστερά και δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν. Και πραγματικά ό,τι συνέβη αυτό το διάστημα είναι τραυματικό και για τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, βέβαια, έχει αρχίσει η προετοιμασία ενός συνεδρίου, όπου είναι και ο ορθός δρόμος για να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν όλα αυτά», επισήμανε – μεταξύ άλλων – η κ. Γεροβασίλη.