«Ο πρωθυπουργός ουδέποτε θύμωσε με τους υπουργούς, μίλησε για κατάχρηση λόγου», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους που ύψωσαν δημοσιεύματα περί επίπληξης υπουργών από τον Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Ads

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «βεβαίως οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους»,.

Ερωτηθείσα για τις χθεσινές καταγγελίες του Χ. Θεοχάρη για «μαύρα ταμεία» στην πρώην εταιρεία του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, η κ. Γεροβασίλη διερωτήθηκε «ποιος μιλάει;», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε πως «όσα και να λένε στα λόγια δεν πρόκειται να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».  

Στο μεταξύ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναγνώρισε ότι «είναι ένα μέτρο άδικο». «Πολλοί γονείς με στερήσεις στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία και κάνουμε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Ads

Όσον αφορά της πιέσεις των θεσμών για πλειστηριασμούς,  τόνισε ότι«θα δώσουμε μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνοντας πως «δεν γίνονται αποδεκτά πράγματα που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό την κατοικία των χαμηλών στρωμάτων».

Τέλος, για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι «δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού, ούτε κανάλια θέλουμε να κλείσουμε και όλα αυτά που ακούγονται».