«Ακούσαμε σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να προωθήσει ένα «νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους» το οποίο θα προβλέπει «χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων». Μάλλον έχει έρθει η ώρα να εξηγήσει για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει» τονίζει η κυβερνητικής εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ. 

Ads

«Αναφέρεται σε περικοπές δαπανών από μισθούς και συντάξεις; 

Αναφέρεται σε απολύσεις από το δημόσιο; (Για τις οποίες είχε δεσμευτεί άλλωστε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;) 

Αναφέρεται σε απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της προστασίας στην εργασία; 

Ads

Αναφέρεται σε κατάργηση των «αντιαναπτυξιακών» και «ταξικά μεροληπτικών» μέτρων της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2 εκ ανασφάλιστους, η κάρτα σίτισης για τους άπορους και η προστασία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία; 

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, όλα αυτά αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση» προσθέτει η Όλγα Γεροβασίλη. 

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς γιατί ζητά εκλογές απάντησε ότι, δεν του αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός και ότι θέλει «συμφωνία αλήθειας».

«Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει, γιατί δεν έχει αξιοπιστία» και περιγράφοντας το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, πρότεινε «να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα, ταυτόχρονα όμως, θα συμφωνήσουμε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Θα πείσουμε τους δανειστές ότι, μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.