Ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε συντομότατο χρονικό διάστημα θέλει η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη τόνισε  στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο».

Ads

Με αφορμή και τη βουτιά που κατέγραψαν τη Δευτέρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανά τον κόσμο η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε βέβαιη ότι οι όποιες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν, καθώς η ελληνική πλευρά καταθέτει προτάσεις σύμφωνες με τα όσα ορίζονται στη συμφωνία του Αυγούστου.

«Η μπάλα είναι πια στο γήπεδο των θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση», πρόσθεσε, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τήρησε τη δέσμευσή του να καταθέσει νέα βελτιωτική πρόταση για τις ασφαλιστικές εισφορές, σημειώνοντας ότι με αυτήν ενισχύονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε ότι σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με στόχο να ορίσει τα μέλη του ΕΣΡ, τονίζοντας ότι «είναι απαραίτητο πολιτικά αλλά και νομικά να βρεθεί κοινός τόπος και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή».

Ads

Για τον λόγο αυτόν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευση και ειδικά τη ΝΔ «να συνδράμει για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

«Αν αυτό δεν γίνει η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδότησης με κάθε νόμιμο τρόπο», κατέληξε.

«Όχι» σε διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση

«Ναι» σε εξαντλητικό διάλογο, «όχι» όμως από μηδενική βάση είναι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους αγρότες σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τους καλεί να απομονώσουν εκείνους «που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους».

«Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι αγρότες δεν γίνεται να αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.