Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκε Γερμανούς ομοϊδεάτες τους στη συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.
 
«Νεοναζί από το γερμανικό νότο υποστηρίζουν πορεία ναζιστών στην Ελλάδα», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η γερμανική Die Zeit σχετικά με το ταξίδι Γερμανών νεοναζί στην Αθήνα και τη συμμετοχή τους στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.
 
Πρόκειται για μέλη της οργάνωσης «Ελεύθερο δίκτυο του Νότου» (FNS), όπως σημειώνεται, ενώ τονίζεται πως οι φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής  επισκέφτηκαν και το γερμανικό νεκροταφείο στην περιοχή του Διονύσου – Ραπεντόζης αποδίδοντας τιμές στους ναζί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Διαβάστε επίσης:
 
Η Die Zeit επισημαίνει πως η συμμετοχή των γερμανών νεοναζί σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς διατηρούν επαφές με τη νεοναζιστική οργάνωση στην Ελλάδα, με τους πρώτους να έχουν διοργανώσεις και σειρά υποστηρικτικών δράσεων, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός δικτύου διεθνών επαφών με ιδεολογικά συναφείς οργανώσεις.

Ads

Στον Άρειο Πάγο η κομματική ρεζέρβα των νεοναζί
 
Στο Άρειο Πάγο κατατέθηκε η δήλωση ίδρυσης και το καταστατικό της «Εθνικής Αυγής», το νέου κόμματος που παρουσίασε το Σάββατο ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ρεζέρβα σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Τη δήλωση ίδρυσης υπογράφει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννογκωνας.