Μπορεί η ομάδα των Γερμανών, Αυστριακών και Γάλλων μελών της συμμορίας – οργάνωσης GENERATION IDENTITAIRE («Γενιά της ταυτότητας») να έσπευσε να φύγει από το νησί, ομάδες όμως ακροδεξιών συνεχίζουν να βρίσκονται στη Μυτιλήνη και ως «δημοσιογράφοι πατριωτικών μέσων ενημέρωσης» να δρουν και να προσπαθούν να στήσουν μια προβοκάτσια μέσω της άγνωστης μεθόδου της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σε αυτό βοηθά, όπως αποκαλύπτει το stonisi.gr η δικτύωσή τους με ντόπιους ομοϊδεάτες τους.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, η υπόθεση αφορά τα εξής άτομα:

  • Τον Oliver Kirchner στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» – Alternative für Deutschland (AfD) που έχει προκαλέσει αμφισβητώντας το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί ενώ έχει προβεί και σε μια σειρά άλλες αντισημιτικές ενέργειες.
  • Τον Oliver Flesch ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο You Tube.
  • Και τέλος έναν τρίτο άγνωστο που τους ακολουθεί και ο οποίος μιλά καλά Ελληνικά.

image

image
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις αυτοί το Σάββατο το μεσημέρι επιχείρησαν να δημιουργήσουν θέμα στην πλατεία Σαπφούς στη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Νεαροί διαδηλωτές οι οποίοι τους αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φυγαδεύτηκαν από Αστυνομικούς. Μάλιστα ο Oliver Flesch με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στο γεγονός υποστηρίζοντας ότι «δέχθηκε επίθεση από 20 με 25 αντιφασίστες. Οι ευχαριστίες μας πάνε στην Ελληνική Αστυνομία που μας έβγαλε από εκεί».

Και ξαφνικά στη φωτιά

Κι ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έφυγαν από το ξενοδοχείο προκειμένου να φύγουν από το νησί ξαφνικά στις 8.30 το βράδυ βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family».

Ads

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, εκεί ακούστηκαν να «ενημερώνουν» δημοσιογράφους διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι η δομή «κάηκε γιατί ανήκε σε μια ΜΚΟ που έφερνε λαθρομετανάστες από την Τουρκία». Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παρουσίαζαν την άποψη αυτή ως αποτέλεσμα «ιδιωτικής δημοσιογραφικής έρευνας».

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα ήρθε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Αμέσως μετά με ταξί με το οποίο μετακινούνται έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εμπρησμό καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις
 
Στο εν λόγω κέντρο βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, από ευάλωτες ομάδες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της συλλογικότητας «No Borders» εργαζόμενη της δομής αναφέρει ότι «”άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του “One Happy Family” που παρέχει χρόνια τώρα έναν ανθρώπινο χώρο για τους πρόσφυγες που περνάνε τη μέρα τους στοιβαγμένοι στις λάσπες της Μόριας. Μέσα στον χώρο λειτουργούσε κουζίνα που έδινε χιλιάδες γεύματα καθημερινά είχε κλινική που δέχονταν δεκάδες πρόσφυγες και γίνονταν επίσης μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών».

«Στον ίδιο χώρο στεγάζεται το «School of Peace» , επίσης ΣΧΟΛΕΙΟ που φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδάκια. Το σχολείο αυτό είναι μια όαση ,καμία σχέση με το πώς αντιμετωπίζαμε εμείς το σχολείο, τα παιδάκια εκεί διάβαζαν με όρεξη, εκτιμούν τη μόρφωση που τους προσφέρεται απλόχερα από όλους όσους δουλεύουμε εκεί. Στις γιορτές δεν θέλουν να κλείνουμε ούτε μια μέρα γιατί αυτό σημαίνει πίσω στη σκηνή στη Μόρια, χωρίς παιχνίδια, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς ελπίδα!».

Η Μαρία τονίζει πως «είναι ντροπή μετά από τόσα χρόνια που οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ καλύπτουν τις ελλείψεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα (εκπαιδευτικό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση) να βρίσκονται στο στόχαστρο επειδή διάλεξαν να κάνουν το αυτονόητο. Να εργαστούν στον ανθρωπιστικό τομέα σε έναν τόπο και σε μια χρονική περίοδο που είναι απαραίτητο, αν θες να λέγεσαι Άνθρωπος.

»Όποιοι πιστεύουν ότι καίγοντας σχολεία μας τρομάζουν καλύτερα να το ξανασκεφτούν! Βαδίζουν ολοταχώς στα βήματα του Χίτλερ που έκαιγε βιβλία σε πλατείες. Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε δίπλα στον κατατρεγμένο. Δεν θα σταματήσουμε να παρέχουμε μόρφωση σε όποιον την χρειάζεται. Δεν θα περάσει ο φασισμός».