Διαψεύδει τα περί προσβλητικών δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας που επικαλείται η Deutsche Welle.

Ads

 
Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει «απόλυτα λανθασμένα» τα δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να αποκάλεσε τον έλληνα ομόλογό του «ανόητα αφελή». Σημειώνει ότι ο Γερμανός υπ. Οικονομικών είπε ακριβώς το αντίθετο, ότι δεν θεωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη αφελή σε θέματα επικοινωνίας. Χαρακτήρισε την συγκεκριμένη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «κλασικό παράδειγμα» αυτών που δίνει συνήθως και στις οποίες «μιλά με πολύ χιούμορ».
 
Ερωτηθείς από τη Deutsche Welle για τη σχέση μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Βαρουφάκη, το στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχτηκε ότι για μια σειρά ζητήματα οι δύο υπουργοί έχουν διαφορές. Υποστήριξε ότι αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους και την εκτίμηση που τρέφει ο Β. Σόιμπλε για τον Έλληνα συνάδελφό του.
 
Παραπέμποντας στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχαν την Τρίτη οι δύο υπουργοί και η οποία διήρκεσε πολύ ώρα, ο εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς».
 
Σε ερώτηση αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ενοχλείται» κατά καιρούς από τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του έλληνα υπουργού απέναντι στο γερμανό συνάδελφό του ήταν πάντα «ορθή», για να συμπληρώσει ότι «οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε».