Παρέμβαση στην πλατεία Μοναστηρακίου έκανε το Σάββατο το γερμανικό σκέλος του κινήματος Blockupy εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό που κλήθηκε σήμερα να αποφασίσει για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας που έχουν προτείνει στην Ελλάδα οι θεσμοί.

Ads

«Μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Την γερμανική και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις δεν τις ενδιαφέρουν το Ευρώ, τα κρατικά χρέη ή η ανάπτυξη», ανέφεραν στο κείμενο που μοίραζαν στους περαστικούς.

«Το μόνο που ενδιαφέρει το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη, είναι η ταπείνωση και η υποταγή. Επειδή με την αντίσταση σας ενάντια στους θεσμούς, με τις συγκεντρώσεις σας στις πλατείες Συντάγματος και Ομόνοιας και με την εκλογή του Σύριζα ανοίξατε την πόρτα προς ένα άλλο μέλλον: ένα μέλλον χωρίς θεσμούς, χωρίς Μέρκελ, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ολλάντ, Ρένζι. Χωρίς τα κόμματά τους, τους τραπεζίτες τους, τους υπουργούς οικονομικών τους, τους ειδικούς οικονομίας, τους δημοσιογράφους τους. Προς ένα μέλλον χωρίς φόβο και απελπισία», αναφέρει το κείμενο.

«Για αυτόν τον λόγο πρέπει πάση θυσία να κλείσει με θόρυβο», τονίζουν. «Το όχ» σας είναι το όχι μας», είναι το μήνυμα που έστειλα στους Έλληνες.