«Λαϊκισμός αντί για αυτοκριτική» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας TAZ του Βερολίνου, το οποίο αναφέρεται στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ads

Η εφημερίδα γράφει: «Οι Έλληνες προς το παρόν ψάχνουν να βρουν τα αίτια για το πώς τους βρήκε αυτή η συμφορά. Αντί να στρέψουν την προσοχή τους στην κλιματική κρίση ή στην σκανδαλωδώς κακή πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, οι τοπικοί άρχοντες καταγγέλλουν τους εμπρηστές.

«Η εφημερίδα Εστία», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «κάνει λόγο μάλιστα για “ύποπτο ασύμμετρο χτύπημα κατά του μαργαριταριού του τουρισμού μας”, με το οποίο υπονοεί τη Ρόδο που φλέγεται. Ο Μάκης Βορίδης, ένας ισχυρός υπουργός, επαυξάνει.

Η μυστική υπηρεσία ερευνά «την εμπλοκή Τούρκων εμπρηστών στην πατρίδα μας λέει ο Βορίδης.

Ads

Αν οι φοβερές υποψίες των Ελλήνων βγουν αληθινές, αυτό θα εξέθετε τους Τούρκους ως ιδιαίτερα ύπουλους δράστες, διότι η Άγκυρα έχει στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στη φλεγόμενη Ελλάδα για να βοηθήσουν τους γείτονές της που έχουν απόλυτη ανάγκη…Ένα μάθημα ανείπωτου λαϊκισμού. Και επικίνδυνα εμπρηστικό».

Γερμανικά ΜΜΕ για τις φωτιές στην Ελλάδα

Τέλος πολλές ειδησεογραφικές αναφορές υπήρξαν στα γερμανικά ΜΜΕ σχετικά με τις φωτιές στην Ελλάδα. Η Βαυαρική Ραδιοφωνία στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Μικρή ανακούφιση στην Ελλάδα. Οι πυρκαγιές είναι υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος τους».

Η tagesschau.de αναφέρει: «Πολλές δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι πλέον υπό έλεγχο, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. Στη Μαγνησία σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών, πολλές περιοχές εκκενώθηκαν».

Πηγή: Deutsche Welle