Η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας προέχει οποιασδήποτε συζήτησης για τρίτο πακέτο, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό η δήλωση του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περί πιθανής παροχής νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ads

Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Στέφεν Ζάιμπερτ αν η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί με τη δήλωση Γκάμπριελ, εκείνος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου». Επισήμανε δε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε στη δήλωση του τελευταίου Eurogroup που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας. «Προχωρούμε με βάση τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας διαρροές που θέλουν την καγκελάριο Μέρκελ να έχει νέα κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας είπε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, αλλά δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ερωτηθείσα αν η Αθήνα βρίσκεται κοντά ή μακριά από μια συμφωνία με τους «θεσμούς», δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τις τελευταίες ημέρες.

Ads