«Δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κλίνες. Αυτή την στιγμή, το σύστημα Υγείας αντέχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Παραπολιτικά fm, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών.

Ads

Στη συνέχεια βέβαια, οι δημοσιογράφοι του σταθμού, του απάντησαν πως «ο κόσμος περιμένει για να μπει σε ΜΕΘ, υπάρχουν λίστες αναμονής» και ότι «στον Ευαγγελισμό υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», με τον κ. Γεραπετρίτη με τη σειρά του να αναφέρει πως: «Υπάρχει μία αναμονή πολύ περιορισμένη, των εικοσιτεσσάρων ή λίγο περισσότερων ωρών για την ένταξη σε ΜΕΘ και όλοι βρίσκονται με οξυγόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα που βλέπουν ορισμένοι».

Οι δηλώσεις του Υπουργού:

«Η κυβέρνηση δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Γεραπετρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η κυβέρνηση δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας». «Η κατάσταση στα νοσοκομεία κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο δραματική. Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Λαϊκό, περιμένοντας μάταια, πρόχειρα διασωληνωμένοι, να ανοίξει μία κλίνη ΜΕΘ», αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: 

«Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό την ώρα που δεκάδες ασθενείς, είτε με covid είτε με άλλα νοσήματα, βρίσκονται σε πολυήμερη αναμονή για να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ, ο υπουργός επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες”. Δυστυχώς για τους πολίτες που υποφέρουν αυτήν την ώρα και για τις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους στα νοσοκομεία, δεν έχουμε μόνο μια κυβέρνηση που ευθύνεται γιατί άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ, αλλά που δεν έχει καν συναίσθηση της δραματικής πραγματικότητας. Την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και οι υγειονομικοί καταρρέουν μαζί με το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κόσμο τους και επιμένουν να λειτουργούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των ιδιωτικών κλινικών, αρνούμενοι να τις επιτάξουν για να παραμένουν αμόλυντες από τον κορονοιό.​