Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ τοποθετήθηκε σχετικά με το νέο πλαφόν στα μοριακά τεστ PCR των 47 ευρώ αλλά και για τα μοριακά τεστ στην Κύπρο που κοστίζουν 20-25 ευρώ τα οποία χαρακτήρισε ως χαμηλής αξιοπιστίας τεστ και ψεύτικα. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι  δημοσιεύματα  των τελευταίων ημερών που βασίζονται στα επίσημα τιμολόγια της Βιοϊατρικής Κύπρου και Αθηνών αποκάλυψαν ότι η Βιοϊατρική Αθηνών κοστολογεί 2,5 φορές ακριβότερα (60 ευρώ) τα μοριακά τεστ σε σχέση με την Βιοϊατρική της Κύπρου (25 ευρώ). 

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ σχετικά με την τιμή των μοριακών τεστ στην Κύπρο που ξεκινά από τα 25 ευρώ,  ο υπουργός Ανάπτυξης αρχικά δήλωσε ότι αυτά είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν υπάρχουν.

Όμως ο δημοσιογράφος εξήγησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, που νωρίτερα είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή.

Ads

Τότε, ο κ. Γεωργιάδης αλλάζοντας θέση είπε χαρακτηριστικά ότι «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Τέλος, ανέφερε και τιμές σε άλλες χώρες, ώστε να δείξει τις διαφορές που προκύπτουν από τις συνθήκες της αγοράς σε κάθε χώρα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «στην Ουγγαρία έχει 120 ευρώ, στην Γερμανία 150. Στην κάθε χώρα υπάρχουν συνθήκες αγοράς. Και στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση, είναι από 20 έως 50 ευρώ».