O υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «Famagusta Business Forum» στην Κύπρο και για την επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη έκανε λόγο γιατην «πρώτη του μεγάλη επιτυχία».

Ads

Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε την «μεγάλη επιτυχία του», όπως χαρακτηριστικά είπε, στο καλό και φθηνό εργατικό δυναμικό της Ελλάδας.

Για την ακρίβεια, ανέφερε πως ενώ η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ως ένα «digital center για 200 θέσεις εργασίας, έπειτα από ένα χρόνο αυτές αυξήθηκαν στις 500, μετά σε 700 και τώρα θα τις φτάσουν στις χίλιες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήθελε να μάθει πού οφείλεται αυτό και «ρώτησε για ποιο λόγο ενώ η συμφωνία και οι προϋποθέσεις ήταν στις 200 θέσεις, τις αύξησαν».

Ads

Οι υπεύθυνοι όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «ήταν ενθουσιασμένοι» και όπως του εξήγησαν ο λόγος ήταν «γιατί βρήκαν χιλιάδες βιογραφικά ανθρώπων πολύ υψηλής κατάρτισης όπου πληρώνονται για να παράγουν ένα πολύ υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι εάν είχαν τους ίδιους ανθρώπους στη Βόρεια Ευρώπη ή στη Βόρεια Αμερική».

«Άρα όσους περισσότερους τέτοιους έχουμε εδώ, τόσο περισσότερο χρήματα κερδίζει η Pfizer» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτοί που επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα να κερδίζουν από την επένδυση τους. Οι επενδύσεις έχουν ενδιαφέρον μόνο όταν είναι κερδοφόρες. Το δικό τους κέρδους είναι και δικό μας κέρδος» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.