Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για να μπει η Αττική στο «κόκκινο» κάτι που σημαίνει επιβολή μέτρων σκληρού Lockdown, δήλωσε πως το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για το καταστήματα, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και την απαγόρευση κυκλοφορίας συγκεκριμένες ώρες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, για μια περιοχή που μπαίνει στο «κόκκινο» προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, το κλείσιμο των Λυκείων, και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα. 

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αττική. «Θα έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο», είπε. Ο υπουργός διεβεβαίωσε τους εμπόρους πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους και πως κατανοεί πως δεν μπορούν να χάσουν την εκπτωτική περίοδο.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε πως η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, δεν είναι τρομερή. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.