Το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, αλλά και μια κρίσιμη εσωτερική σύγκρουση για τις πολιτικές εξελίξεις, επιβεβαιώνει η δημόσια διαφωνία του Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο Novartis

Ads

Αρχικά υπήρξε η απόπειρα του αντιπροέδρου της ΝΔ να προκαταλάβει τη στάση του κόμματος στην υπόθεση της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novarts. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε βάρος του οποίου συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστήριξε πως θα πρέπει να καταψηφιστεί η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Η θέση του απορρίφθηκε και η άρση ασυλίας υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. 

Σοβαρότερο επεισόδιο ωστόσο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή της Έλλης Στάη στο Open, όπου ήταν προσκεκλημένος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στην ίδια εκπομπή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραδεχτεί πως «σκάνδαλο Novartis υπάρχει», ενώ παράλληλα για τους πολιτικούς σημείωσε πως «δεν σημαίνει ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι»

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα. Όταν μάλιστα του επισημάνθηκε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει άλλη άποψη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος όποιος το λέει». Ο δημοσιογράφος επέμεινε ρωτώντας: «Και ο πρόεδρος του κόμματός σας;». «Ο οποιοσδήποτε», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.