«Τα τρία χρόνια που κυβερνάτε, μας διδάξατε την τυραννία της πλειοψηφίας», δήλωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, τόνισε ότι «όποιος είναι εμπλεκόμενος σε αυτήν την ιστορία, θα πάει στο δικαστήριο», κάνοντας εκ νέου λόγο για σκευωρία.

Ads

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την υπόθεση, επανέλαβε ότι επιθυμεί να δικαστεί, καθώς δεν θέλει να έχει υποχρέωση σε κανέναν. «Τι μας διδάξατε στα 3 χρόνια που κυβερνάτε; Την τυραννία της πλειοψηφίας», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε απειλώντας: «Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ξεχάσουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε επίσης ότι αυξήθηκε το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ίδια ώρα η κυβέρνηση καταγγέλλει τους πρώην υπουργούς Υγείας που περιόρισαν τη φαρμακευτική δαπάνη. «Επι δικής σας υπουργίας δεν κόπηκε ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα τις έχετε αυξήσει. Αν κάποιος πήρε μέτρα για τη φαρμακευτική δαπάνη είμαστε εμείς. Αν κάποιοι πρέπει να ελεγχθούν είστε εσείς και μάλιστα ευκολότερα. Με τη δική σας ψήφο κατευθείαν στη δικαιοσύνη», είπε.

Μάλιστα επιτέθηκε και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Για να δω τι θα κάνετε όταν έρθει η υπόθεση Τσακαλώτου με τις επώνυμες καταγγελίες; Είμαι σίγουρος ότι θα βγει πρώτος ο Πολάκης να τον στηρίξει», είπε και συνέχισε με επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «όταν θα βγάλει την απόφαση η επιτροπή για τα πόθεν έσχες και θα δείξει ότι δεν έχω κάνει τίποτα μεμπτό μην τρέχεις να ζητάς πάλι συγγνώμη γιατί έκανες ένα σχόλιο στο διαδίκτυο για δήθεν δική μου offshore που συνδέεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το βράδυ κάτι πίνεις και βγάζεις περίεργες αναρτήσεις».

Ads

Τέλος αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, ισχυρίστηκε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «όλο αυτό το στήσατε για να γράφετε στις εφημερίδες  “αρνούνται να προσέλθουν”». «Εσείς αρνηθήκατε το δικαίωμά μας να σας φέρουμε τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αθωότητά μας στην Επιτροπή», πρόσθεσε.