Το γύρο του διαδικτύου έκαναν οι «δηλώσεις» του Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσίευσε το Tvxs.gr, για την άρνησή του να πληρώσουμε σε ρούβλια επειδή είναι «νόμισμα σύμβολο του σοβιετικού κομουνισμού». Αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει συχνά τέτοιες θέσεις, η συγκεκριμένη ήταν απλώς ένα πρωταπριλιάτικο αστείο του Tvxs.gr. Καλή Πρωταπριλιά! 

Ads

► Διαβάστε επίσης: Πρωταπριλιά: Τα διασημότερα ψέματα της «ημέρας του Πινόκιο»

Ακολουθεί το πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα του Tvxs.gr που αναδημοσιεύτηκε από αρκετά μέσα ενημέρωσης, αλλά και χρήστες των social media…

«Το ρούβλι είναι το νόμισμα-σύμβολο του σοβιετικού κομουνισμού», δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. «Είναι συνδεδεμένο με τα γκουλάγκ, τις διώξεις των αντιφρονούντων και τις σοβιετικές επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Καλύτερα να ξεπαγιάσουμε παρά να πληρώνουμε το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως ζητάει ο Πούτιν».
 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στο επιχείρημα ότι το ρούβλι ήταν το παραδοσιακό νόμισμα της Ρωσίας, πριν την οκτωβριανή επανάσταση του 1917. «Ο Τσάρος έκανε λάθη και έτσι πήραν την εξουσία οι μπολσεβίκοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Το ρούβλι είχε χάσει την αξία του και τότε, όπως και τώρα με την εισβολή του Πούτιν… Και σε κάθε περίπτωση έχουμε σήμερα τον δικτάτορα που εκβιάζει τη Δύση με το πετρέλαιο και το ρούβλι. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη».

Ads