Ατυχέστατη και «πολύ λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου σχετικά με τους δικηγόρους ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Υπενθυμίζεται πως καλεσμένος σε εκπομπή του Action24 την Παρασκευή, ο κ. Τσακλόγλου, όταν ο παρουσιαστής του είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400», του απάντησε «ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως αυτή η δήλωση «δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας, ούτε την κυβέρνηση, ούτε και τον κ. Τσακλόγλου».

«Έχει υπάρξει μία μεγάλη, δίκαιη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για μία ατυχεστάτη, πολύ λανθασμένη δήλωση του κ. Τσακλόγλου. Θέλω ως υπουργός Εργασίας, να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους τους δικηγόρους της χώρας και τους λέω, σε καμία περίπτωση, αυτό, εν είδει, τηλεοπτικής ελαφρότητας, ελέχθη εκείνη την ώρα. Αυτή η δήλωση, δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας, ούτε την κυβέρνηση, ούτε και τον κ. Τσακλόγλου. 100% έχει άδικο στον τρόπο που το εξέφρασε ο κ. Τσακλόγλου», είπε συγκεκριμένα.

 

Σημειώνεται πως μετά τις αντιδράσεις και ο ίδιος ο κ. Τσακλόγλου προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook, ζητώντας συγγνώμη.

Ads

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».