Την παύση του Χάρη Τομπούλογλου από τη θέση του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

«Με απόφαση προ ολίγων λεπτών του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί παρελθόν για το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μετά από συνάντηση που είχε με το δ.σ. του νοσοκομείου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε καμία περίπτωση το «θλιβερό αυτό περιστατικό» με τον κ. Τομπούλογλου δεν πρέπει να χρεωθεί σε ένα  νοσοκομείο το οποίο προσφέρει «πολύ σπουδαίο έργο».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, το ΔΣ του νοσοκομείου ζήτησε από τον ίδιο να επισπεύσει τη διαδικασία για την αντικατάσταση του Χάρη Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ενώ αποφάσισε επίσης να παραχωρήσει τις διαχειριστικές αρμοδιότητες στον διοικητή του Νοσοκομείου Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, των δύο δηλαδή διασυνδεόμενων νοσοκομείων και στην υποδιοικήτρια, σε συνεργασία με την αντιπρόεδρο η οποία, έως ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα εκτελεί και τα χρέη προέδρου του ΔΣ.

Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Χάρη Τομπούλογλου ότι το ποσό που έλαβε ήταν δωρεά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ή ο διοικητής να εισπράξει χρήματα για δωρεά. «Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το διοικητικό συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει» εξήγησε.

Ads

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου δήλωσε ότι η είδηση για τη σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για τα μέλη του συμβουλίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε με τη συμβολή όλων των εργαζομένων.