Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή είναι η Γεωργία Μπίκα, η οποία τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 2022 κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι.

Ads

Κατηγορούμενος για τον καταγγελλόμενο βιασμό βρέθηκε γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος τελικά απαλλάχτηκε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η ίδια ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος και με απόφαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η αίτησή της τέθηκε στο αρχείο.

Η Γεωργία Μπίκα απευθύνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά της απόφασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την προσφυγή της να γίνεται δεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2023.

Η 26χρονη σήμερα γυναίκα είναι πλέον κατηγορούμενη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Ads

Η καταγγελλόμενη αρπαγή -σύμφωνα με τον μηνυτή- είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού.

Κατόπιν αστυνομικής έρευνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία.

Στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και η 26χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.