«Συγκρουσιακό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Κεραμέως η Φώφη Γεννηματά μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση, σκόπιμα διασπά το μέτωπο της πλειοψηφίας που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά όχι αυτού του τύπου.

Ads

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετατρέπει το ερώτημα “φύλαξη ή ασυδοσία” στο “αστυνομία ή όχι αστυνομία”.Επιτρέπει έτσι σε αυτούς που θέλουν τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ξέφραγο αμπέλι να «κρυφτούν» πίσω από το «όχι στην αστυνομία».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατέθεσε έναν συγκρουσιακό νόμο χωρίς ουσιαστικό διάλογο και επιδίωξη συναίνεσης, την ώρα μάλιστα που τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν με δια ζώσης διδασκαλία λόγω της πανδημίας και οι φοιτητές δεν είναι εκεί.

Όπως σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής λέει: «Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία. Ναι στην αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Όχι στα αστυνομικά τμήματα μέσα στο Πανεπιστήμιο. Όχι στους αστυνομικούς με γκλοπ και χειροπέδες μέσα στις σχολές. Όχι στις κάμερες μέσα στην τάξη και στην παρακολούθηση με drones» και αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει.

Αναφερόμενη δε στη διαχείριση της πανδημίας, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αντιφατικά μέτρα που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και για ανεπαρκή στήριξη στην οικονομία.

Ads

Συνεχίζοντας τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αυτοσχεδιάζει και τρέχει πίσω από την πανδημία. Μάλιστα σημείωσε πως μέσα στην αλαζονεία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άκουγε τις «καμπάνες» αλλά κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να διχάσει ακόμα και τους επιστήμονες.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε αναφορά και στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, επισημαίνοντας: «Κολλάει ο ιός αν είσαι έξω από μαγαζί με άλλους ανθρώπους, αλλά δεν κολλάει αν ένας στρατός παραγόντων της Ν.Δ. τρώει με τον Πρωθυπουργό. Κολλάει σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν κολλάει στην Πάρνηθα, τα Τρίκαλα ή την Ικαρία. Πρόστιμα παντού για τον λαό. Αλλά κανένα πρόστιμο για υπουργούς και στελέχη της ΝΔ που παραβιάζουν τα μέτρα. Είδαμε να αισθάνεστε υπεράνω του νόμου» .

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό πως αρνείται να αναλάβει την δική του ευθύνη για τα αλλεπάλληλα λάθη. Παράλληλα μίλησε για αντιφατικές δηλώσεις υπουργών, ενώ σημείωσε πως η συσκότιση των δεδομένων βάσει των οποίων η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις για επιβολή περιορισμών, δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας.