Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της, χαρακτηρίζοντας «θεσμικό ατόπημα» το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώνει το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης. 

Ads

«Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Χαρακτήρισε «θεσμικό ατόπημα» την απουσία του πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο, το οποίο, όπως σημείωσε, θα έπρεπε να ενημερώσει. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους σοσιαλιστές της Ευρώπης επειδή ακύρωσαν τα σχέδια των ακραίων δυνάμεων.  

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν φρόντισε να πει ένα ευχαριστώ στους 251 βουλευτές που τον ψήφισαν και τον εξουσιοδότησαν για να διαπραγματευτεί και να φέρει μια συμφωνία. 

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας και τόνισε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά κρατάει όρθια τη χώρα και πρέπει να εφαρμοστεί ως βάση για μια βιώσιμη λύση. 

Ads

«Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι για τις ενέργειες των υπουργών σας. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας» σημείωσε.