Νομοσχέδιο «έκτρωμα» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό το οποίο οδηγείται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει «συνένοχη» στην υιοθέτηση του.

Ads

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει ο πιο πρόθυμος απέναντι και στα πιο ακραία αιτήματα των δανειστών και σημείωσε: «Γονατίστε όσο θέλετε εσείς, αλλά δεν θα γονατίσετε την Ελλάδα».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε για αδυναμία στην διαπραγμάτευση, η οποία κοστίζει πολύ στον ελληνικό λαό. «Η κυβέρνηση καθυστερεί και ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγάλωνει. Το κόστος των νέων μέτρων της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το 2015 είναι περίπου 12,5 δισ. ευρώ», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια απαρίθμησε αυτά που χαρακτηρίζει ως ψέματα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ads

Αναλυτικά:

– Ψέμα πρώτο: Η παρέμβαση στο ασφαλιστικό ήταν επιβεβλημένη. Ψέμα γιατί δεν υπήρχε στα τέλη του 2014 κανένας λόγος για νέα παρέμβαση. Ακόμη και οι όποιες αποκλίσεις ήταν διαχειρίσιμες.
– Ψέμα δεύτερο: Διασφαλίζονται οι συντάξεις. Μισθωτός με μισθό 1.000 ευρώ θα έπαιρνε σύνταξη 960. Με νέο νομοσχέδιο θα πάρει 768 ευρω. Μετά το 2018 επιφυλάσσονται δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ επιβάλετε φόρους άμεσους και έμμεσους.
– Ψέμα τρίτο: Προστατεύονται οι αδύναμοι. Είναι «ισχυροί» οι ανάπηροι που θα χάσουν 192 εκ. ευρώ εφέτος και 384 εκ. από του χρόνου; Είναι ισχυροί οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ που θα τους κόψετε το επίδομα; Είναι ισχυροί οι ανάπηροι;
– Ψέμα τέταρτο: Διασφαλίζετε το μέλλον του συστήματος. Το αντίθετο κάνετε. Διαλύετε κάθε έννοια ανταποδοτικότητας

«H κυβέρνηση είναι ικανή μόνο στην πολιτική εξαπάτηση»,  δήλωσε επίσης η Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή τονίζοντας πως η σκληρή αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έγινε φιλομνημονιακή πρακτική.

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς συνένοχοι δεν θα γίνουμε», κατέληξε ολοκληρώνοντας την ομιλία της.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=XRTg5ivwbXs]