Ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρούργος και Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, που κατήγγειλε εχθές τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών αντί υγειονομικών, με δηλώσεις του στο Kontra Channel, ρώτησε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με το ποια ήταν τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν εχθές στο «Σωτηρία», αναφέροντας μάλιστα πως παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπανικολάου, δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Β. Κικίλια:  «Ποιοι κύριοι και κυρίες εμβολιάστηκαν στο Σωτηρία αντι των υγεινομικών, που είναι τόσο στιβαρή ραχοκοκαλιά του κράτους;»

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας, επισήμανε ότι «η εθνική επιτροπή εμβολιασμών έχει εγκρίνει να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ώστε να διατηρηθεί η συνέχεια του κράτους και σε ένα από τα νοσοκομεία (εννοούσε το Σωτηρία) ήρθε μεγαλύτερος αριθμός. Προφανώς χωρίς ραντεβού. Το θέμα είναι ότι το ίδιο έγινε και σε άλλα νοσοκομεία, δηλ. να προηγηθούν κυβερνητικοί παράγοντες, έναντι των υγειονομικών, έστω και με ραντεβού, όπως στο Αττικό, το Πανεπιστημιακό του Ρίου κ.α..Κι εμείς ρωτάμε, ποιοι είναι αυτοί οι κυβερνητικοί παράγοντες που σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας εάν δεν εμβολιαστούν χωρίς κανένα κριτήριο – ιατρικό, ηλικίας κ.α.- πριν τις ευπαθείς ομάδες, πριν τους ηλικιωμένους και πριν τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής;».

«Οι υγειονομικοί έκαναν το πρωί της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη διοίκηση του νοσοκομείου. Ειδοποιήθηκαν υγειονομικοί του νοσοκομείου που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό ότι ακυρώνονται τα ραντεβού τους διότι ήρθαν απροειδοποίητα μια σειρά από κυβερνητικοί παράγοντες εκτός σιεράς να εβολιαστούν. Ήταν υπουργοί, υφυπουργοί αλλά και κάποιοι στρατιωτικοί, αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν ξέρουμε ποιοι ακριβώς ήταν», κατέληξε ο κύριος Παπανικολάου.