Την αποφυγή υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων (προπονήσεις ή αγώνες) για το ερχόμενο διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (25-26 Ιουλίου), ειδικά τις πρωινές, μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες, συστήνει εκ νέου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέο κύμα καύσωνα.

Ads

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η ΓΓΑ καλεί τις ομοσπονδίες που έχουν προγραμματίσει αγώνες σε αυτό το διάστημα, να λάβουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν αναβολή , μετάθεση ώρας ή και αλλαγή του χώρου διεξαγωγής.

Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη (25 – 26/7)

  • Την Τρίτη 25-7-2023 αναμένεται νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

Ads

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

  • Την Τετάρτη 26-7-2023 πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια.

Πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.