Παράνομη χαρακτηρίζει την εντολή που δόθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ads

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαυροειδάκος, ανέφερε πως σύμφωνα με τις καταθέσεις ασυνομικών -καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας- είχε δοθεί εντολή στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να σταματήσουν την καταδίωξη του αυτοκινήτου στο Πέραμα που οδήγησε σε εμπλοκή και τον θάνατο ενός 20χρονου που επέβαινε στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, μια τέτοια εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ο ίδιος την χαρακτήρισε παράνονη.

Ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που έκαναν την καταδίωξη -και είναι μέλη του σωματείου του- δεν είχαν ακουστικά. «Πως θα ακούσουν με 180 χιλιόμετρα με τις σειρήνες, και τους ασυρμάτους».

Όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών η εντολή που είχαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν «Α100» εξηγώντας ότι «Α100 επιχειρησιακά είναι ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης». Ωστόσο, προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει αστυνομία στον κόσμο που να λέει “σταματήστε”, δηλαδή τους αφήνουμε και φεύγουν» είπε. «Δεν υπάρχει στο ποινικό δίκαιο της χώρας μας όταν έχει γίνει αυτόφορο πλημμέλημα ή κακούργημα, να σταματήσει ο αστυνομικός την καταδίωξη, που υπάρχει αυτό;».