Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Γάζα, την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προγραμματίζει την Πέμπτη να συζητήσει την ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη.

Ads

Ειδικότερα, τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι στο κέντρο της Γάζας, κι άλλοι 7 σε επίθεση ισραηλινού αεροσκάφους σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Γιάμπνα στη Ράφα.

Συνολικά, από τις ισραηλινές επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι στη Γάζα, μόνο κατά την χθεσινή μέρα.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφανθεί την Πέμπτη για την ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο διάφορες διπλωματικές πηγές.

Ads

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει την Πέμπτη για το παλαιστινιακό αίτημα να γίνει (σσ: η Παλαιστίνη) ένα πλήρες κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΟΗΕ το 1947 καθόρισε τη δημιουργία δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά δημιουργήθηκε μόνο το ισραηλινό, με μαζικές εκτοπίσεις του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ καλεί 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις κατά του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν μετά την αντεπίθεσή του στο Ισραήλ, ενώ φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο αποκλείουν εταιρείες που υποστηρίζουν την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Τουλάχιστον 33.843 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.575 έχουν τραυματιστεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.