«Κερδίσαμε μια μάχη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις της συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας επιπλέον ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος». Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αναρωτώμενος που είναι το μεμπτό εφόσον η δημόσια περιουσία δεν πωληθεί. Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση και στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση είχε τη γενναιότητα θα είχε υπογράψει ως κυβέρνηση το μνημόνιο.

Ads

«Που είναι το μεμπτό αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας;»

«Πού είναι το μεμπτό της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ για πρώτη φορά δεσμεύθηκε πρωθυπουργός ότι δεν πουλάμε αλλά την αξιοποιούμε;» διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο ζήτημα. Επισήμανε δε, ότι αυτοί που σήμερα κάνουν μαθήματα διαπραγματεύσεων είναι αυτοί που φυγομάχησαν για να μην διαπραγματευτούν.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια»

Ads

«Έκανα ο,τι περνούσε από το χέρι μου για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν θα είχαμε πετύχει τίποτε αν δεν είχαμε δίπλα μας τους πολίτες να βάζουν πλάτη». «Η προσπάθεια είναι εθνική, η επιτυχία είναι συλλογική» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε, ότι η προσπάθεια συνεχίζεται αλλά με άλλους όρους και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Έσπευσε δε, να ξεκαθαρίσει ότι «κανένα ΔΝΤ δεν καθορίζει τη πολιτική μας περισσότερο από τις δικές μας επιλογές» και υπογράμμισε ότι «η πορεία μας θα εξαρτηθεί από εμάς τους ίδιους».

Επίθεση στη ΝΔ

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ σημειώνοντας πως ορισμένοι «παριστάνουν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με το μνημόνιο, θέλουν να ξεχνάνε τις επιτηρήσεις στις οποίες μας έβαλαν, το δημόσιο χρήμα που σπατάλησαν παντού και ότι το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε επί ημερών τους».

«Για αυτούς», συνέχισε, «χρειάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να ψάχνει δάνεια για να σωθεί η Ελλάδα, για αυτούς υπογράψαμε μνημόνιο ως τεκμήριο ότι ποτέ πια δεν θα κακομεταχειρίζεται ελληνική κυβέρνηση τα χρήματα του ελληνικού λαού». Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ «θα έπρεπε να είχε το θάρρος να υπογράψει ή ίδια το Μνημόνιο και κατόπιν να προχωρήσουν σε εκλογές, όπως έπραξε η απελθούσα κυβέρνηση της Ιρλανδίας» αλλά «είπαν άσε να βγάλει το ΠΑΣΟΚ τα κάστανα από τη φωτιά».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε δημιουργική αντιπολίτευση και τα κατηγόρησε ότι αντιθέτως δεν προτείνουν άλλο αξιόπιστο δρόμο. «Ενώ δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός εκείνη την κρίσιμη ώρα της μάχης, λένε ότι η μάχη είναι άσκοπη ότι όλα είναι μάταια, υπονομεύουν το εθνικό συλλογικό πρόβλημα» πρόσθεσε.