Τη στήριξή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Γάλλος ευρωβουλευτής Γιουνούς Ομάρτζε, τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την καλύτερη ασπίδα για τον ελληνικό λαό».

Ads

«Είναι σημαντικές εκλογές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τις Αριστερές δυνάμεις της ΕΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την αποδοχή του μνημονίου, ακόμη, στα μάτια μου, αποτελεί την καλύτερη ασπίδα για τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Ομάρτζε.

«Όντας πράγματι αντιμέτωπη με τη βία των πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα πρέπει να έχει μια κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προστατεύει τους πιο αδύναμους και να τους προστατεύει από τις χειρότερες πολιτικές και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα και στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, για να παιξουν το ρόλο αυτό», πρόσθεσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Και κατέληξε: «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν αναπόφευκτα τέλη στην ιστορία και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κατακτούμε πράγματα. Πρέπει να εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες, να μην εγκαταλείπουμε το καράβι στη φουρτούνα, ακόμα κι όταν είναι δύσκολο να κάνεις βελτιώσεις, όμως αυτές οι βελτιώσεις θα έρθουν με τις μάχες που δίνουμε από κοινού».

Βίντεο: Βασίλης Κατσαρδής