Άγνοια, εμπάθεια και ιδεολογικό πόλεμο καταλογίζει στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Κώστας Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας δηλώνοντας ότι στόχος της είναι η ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα και να αλλάξει, αναπτύσσοντας την εθνική συνείδηση.

Ads

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, ο πρώην υπουργός υπενθυμίζει ότι για το μάθημα της Ιστορίας έχει συγκροτηθεί σχετικό πόρισμα από την επιστημονική επιτροπή ιστορικών και πανεπιστημιακών που συστάθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ως υπουργική απόφαση.

Σε αυτό περιλαμβάνονται προτάσεις 250 σελίδων για την αναμόρφωση του μαθήματος, με το ΙΕΠ να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των βιβλίων. Παράλληλα κατηγορεί την υπουργό Παιδείας ότι επιδιώκει να ακυρώσει μια επιστημονική και διδακτική πρόταση και καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το Υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι». 

Η ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου: 

Διαβάστε επίσης: