Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της κι ότι δεν θα υπογράψει Μνημόνιο ακόμα κι αν οι διαπραγματεύσεςι αποτύχουν, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ads

«Διαβεβαιώνουμε το λαό ότι κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Θέλουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθούν τα κοινά σημεία για να μη μας κατηγορήσει κανείς ότι είμαστε και εμμονικοί σε κάποια σημεία», δήλωσε ο κ.  Σακελλαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως επίσης είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία σύντομα, ωστόσο για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ο κ. Σακελλαρίδης  είπε: «Αν καταλήξουμε σε αποτυχία σε καμία περίπτωση δεν υπογράφουμε μνημόνιο, συνέχιση αυτής της πολιτικής και μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα λιτότητας». «Το συμβόλαιο με το λαό έχει να κάνει και με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτά που λέγαμε», ξεκαθάρισε και απαντώντας στην κριτική που θέλει την κυβέρνηση να έχει κάνει ήδη υπαναχώρηση σε ζητήματα όπως η κατάργηση του μνημονίου ή η διαγραφή του χρέους, δήλωσε ότι «το χρέος δεν έχει φύγει από την ατζέντα».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του Γιάνη  Βαρουφάκη, ο Γαβριήκ Σακελλαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «είμαστε τυχεροί που μάς εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».

Ads

Αναφερόμενος, τέλος, στην εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπό του η λαϊκή ενότητα.