«Σκληρό πόκερ» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας κι ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί πως το τοπίο όσον αφορά τη στήριξη της Ελλάδας θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου και τόνισε πως «δίνουμε μια σημαντική μάχη για να πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Επανέλαβε επίσης τις χθεσινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για ημερομηνία – ορόσημο για τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αποφάσεις – αναφερόμενος στην 25η Μαρτίου – και τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί η λύση να έρθει από ην Ευρώπη.

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας» της χώρας και αναφερόμενος στα νέα μέτρα είπε ότι η κυβέρνηση έλαβε «σημαντικές αποφάσεις για αλλαγή», αλλά και ότι δεν θα χρεωστούν περεταίρω μέτρα.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα. “Είμαστε μια κυβέρνηση πέντε μηνών, με δυσκολίες τεράστιες” τόνισε, προσθέτοντας ότι μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα αυτή προσπαθεί να πείσει ότι η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει ως χώρα. Τέλος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Ads