«Μαθήματα σοσιαλισμού δεν περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά. Ως αρχηγός της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φειδωλός από αυτά που ισχυρίζεται τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Ads

Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να το εννοεί όταν ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί η ΝΔ «δεν μπορεί να βάζει κόκκινες γραμμές που ξεπέρασε υποτίθεται» και «γιατί η κατάσταση που παρέδωσε στον ελληνικό λαό ήταν τραγική για τη χώρα» συνέχισε ο κ. Πεταλωτής.

«Αυτά που υπαινίσσεται η ΝΔ είναι προς επιστροφή» ανέφερε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι με την «ανερμάτιστη» πολιτική που ακολούθησε και τη διαφθορά που επέβαλε, δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα πολιτικής και ορθής ιδεολογίας στην κυβέρνηση.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς κάνει ότι δεν κατανοεί πώς βρέθηκε η χώρα εδώ και δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν τελειώνουν οι ευθύνες της ΝΔ, λέγοντας μια συγγνώμη για την διακυβέρνηση Καραμανλή.

Ads

Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι η συγγνώμη του κ. Σαμαρά θα έχει ισχύ, όταν οι πράξεις και τα λόγια του θα είναι ακόλουθα με αυτή τη συγγνώμη, τα οποία, όμως, όπως είπε, είναι ανακόλουθα.

Πρόσθεσε δε πως όταν ο κ. Σαμαράς συνοδεύει τη «συγγνώμη» με τέτοιες προτάσεις, όπως «μην πάμε στο ΔΝΤ» και κρίσεις για το ότι ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που βιώνουμε, τότε ο λόγος της ΝΔ δεν αντέχει στην απλή λογική.