Τραμπούκοι που παριστάνουν τους αστυνομικούς «περιπολούν» για την φύλαξη των γκράφιτι με τους ήρωες της Επανάστασης ου 1821 που ζωγράφισε ο ακροδεξιός γκραφιτάς Εύρυτος στην Αργυρούπολη και δέρνουν όποιον άνθρωπο θεωρήσουν «ύποπτο» «βνδαλισμού».

Ads

Σύμφωνα με περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το site Notia.gr,  την Κυριακή, δύο άνδρες με αυτοκίνητο βρέθηκαν στο σημείο των εν λόγω γκράφιτι και σταμάτησαν για «έλεγχο» δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 15 και 17 ετών, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί.

«Εσείς μουτζουρώσατε το γκράφιτι;», φαίνεται πως ρώτησαν οι δύο άνδρες τα αδέλφια, που μόλις είχαν κατέβει από λεωφορείο. Τα αγόρια αναρωτήθηκαν σχετικά με την ταυτότητα των δύο δραστών. Εκείνοι απάντησαν ότι είναι αστυνομικοί και όταν τα αγόρια ζήτησαν να δουν τις σχετικές ταυτότητες, ο ένας εκ των δύο γρονθοκόπησε το ένα παιδί.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, όμως οι ανήλικοι συγκράτησαν τις πινακίδες του οχήματος και μαζί με τον πατέρα τους μετέβησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτοντας μήνυση.

Ads

Ο ένας από τους δύο δράστες, ηλικίας 50 ετών, συνελήφθη. Ο άλλος δράστης, αυτός που φέρεται να γρονθοκόπησε το ένα παιδί, δεν έχει εντοπιστεί σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.