Μαζικές ήταν οι αιτήσεις για το Fuel Pass, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, καθώς οι περισσότεροι δικαιούχοι είχαν ήδη λάβει τα χρήματα για το επίδομα βενζίνης.

Ads

Συνολικά έχουν γίνει 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις, ενώ οι συνολικοί δικαιούχοι είναι 3 εκατομμύρια, την ώρα που οι περισσότεροι προτίμησαν η επιδότηση να μπει στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, από τους 2,1 εκατ. δικαιούχους, μόνο οι 400.000 επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα καυσίμων στο κινητό, με τη συντριπτική πλειοψηφία (1,7 εκατομμύρια) να επιθυμεί την πίστωση του ποσού σε τράπεζα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι λόγοι για το παραπάνω εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο, είναι τρεις:

  • Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία
  • Κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν έχουν email και δεν είχαν έναν άνθρωπο να τους ανοίξει έναν λογαριασμό
  • Υπήρξαν και οδηγοί που ζήτησαν να τους πιστωθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, όχι για να χρησιμοποιήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα, αλλά για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί λόγω της ακρίβειας.

Οι δικαιούχοι

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, μπορεί να κάνει αίτηση για το επίδομα βενζίνης. Υπενθυμίζεται πως τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Ads

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο
  • Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας
  • Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing

Τα ποσά της επιδότησης καυσίμων

50 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

40 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

35 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

30 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.