Η είδηση πως το στρατόπεδο «Γεωργίου Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, προορίζεται για να γίνει νέο hot spot για τους πρόσφυγες προκάλεσε τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής. 

Ads

Αργά το βράδυ της Τρίτης, δήμος και κάτοικοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κλείνοντας τον δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο με μηχανήματα και λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η περιοχή «νέα Μόρια».

«Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. Θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα…», δήλωσε ένας εκ των συγκεντρωμένων στο Lamiareport. 

«Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο….» δήλωσε η νέα δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου. 

Ads

image

image