Στο «κόκκινο» βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη, τη μόνη εκλογική περιφέρεια που δεν ντύθηκε στα «μπλε» στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ads

Η Πειραιώς θέλοντας να αντιστρέψει το εν λόγω εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου επιδίδεται σε έναν αγώνα να «κατακτήσει» τον νομό, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για -μεταξύ άλλων- «εργαλειοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας με τη βοήθεια του τουρκικού προξενείου. 

«Το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπερ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από πριν τις εκλογές.

 «Η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές έγιναν τέτοιες κινήσεις που αντιβαίνουν στην ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

Σφοδρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για «φθηνά προεκλογικά παιχνίδια Μητσοτάκη με τηΜε μουσουλμανική μειονότητα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εθνικά επιζήμιο και ολισθηρό τον δρόμο που επιλέγει».

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Κουμουνδούρου αναφέρεται και στην Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι στις εκλογές του 2012 που «κατέβηκε» στις εκλογές με δικό της κόμμα «έλαβε πανελλαδικά 2,56%  αλλά στη Ροδόπη 18%» και διερωτάται «ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν;».

Διαβάστε σχετικά: «Επίθεση» Ραγκούση στην Ντόρα Μπακογιάννη για τον εκβιασμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ.

Δεν μας κάνει εντύπωση.

Ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα;

Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός.

Όποιος τον επιλέγει αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη.

Και μια υπενθύμιση:

Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα.

Έλαβε πανελλαδικά 2,56%  αλλά στη Ροδόπη 18%.

Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου;

Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν;

Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος;

Ντροπή!».