Το ενδεχόμενο διενέργειας μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα την προσεχή Κυριακή εξετάζουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές της ΕΕ εκφράζουν ανησυχίες ότι το Eurogroup της Πέμπτης δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα και ως εκ τούτου εξετάζεται η σύγκληση Συνόδου, κάτι που όμως δεν θέλουν όλες οι πλευρές.

Κατά τους FT, οι συζητήσεις για μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ανακινήθηκαν σε συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών της Ελλάδας τη Δευτέρα, μια μέρα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, «παρατηρείται αξιοσημείωτη αντίσταση έναντι της διεξαγωγής της Συνόδου εκ μέρους των πιστωτών, δεδομένου ότι τεχνικά θέματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και οι φόροι δεν είναι δικαιοδοσία των προέδρων και των πρωθυπουργών της Ένωσης».

Ads

«Αν δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών δεν θα υπάρχει κάτι να συζητηθεί και μεταξύ των ηγετών», επισήμανε αξιωματούχος της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλούνται οι FT.