Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε κεντρικό ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Ads

Οι έρευνες για την αδιανόητη υπόθεση είναι σε εξέλιξη, μετά από επώνυμη επιστολή τριών ατόμων για τη συγκεκριμένη δομή που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Στο νοσοκομείο «Παίδων» μεταφέρθηκαν συνοδεία αστυνομικών πέντε παιδιά από το ορφανοτροφείο και οι παιδοψυχίατροι που τα εξετάζουν θα προσπαθήσουνε με ειδικές τεχνικές και μέσα από αναπαραστάσεις παιχνιδιών να αντλήσουν στοιχεία για το τι συνέβαινε στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες επιβεβαίωσε  και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο υπό έρευνα ορφανοτροφείο υπήρχαν υπάλληλοι που ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις. Μάλιστα, υπήρχαν και γυναίκες υπάλληλοι που παρακολουθούσαν (ελέγχεται εάν κατέγραφαν σε βίντεο για διάφορους λόγους τις περιπτύξεις), «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Ads

Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές.