Αίσθηση και αποτροπιασμό προκαλούν οι διαρκείς αποκαλύψεις υποθέσεων παιδικής κακοποίησης αλλά και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.

Ads

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί αυτό της σύλληψης γνωστού συγγραφέα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

‘Ηδη οι εκδόσεις Καστανιώτη εξέδωσαν ανακοίνωση, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ενώ παράλληλα ενημερώνουν πως διέκοψαν κάθε συνεργασία μαζί του, αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα εις βάρος του από τις δικαστικές αρχές.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο αρχείο του συγγραφέα κατά τις έρευνες στο σπίτι του από τις Αρχές, βρέθηκαν περισσότερα από 100 «σκληρά» βίντεο με παιδική πορνογραφία.

Ads

Ο 55χρονος συνελήφθη, στο σπίτι του, στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ υποστήριξε, ότι κατέβαζε το υλικό επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση κακοποίησης των δυο αδελφών στα Πετράλωνα. Όπως έχουν καταγγείλει το 17χρονο σήμερα παιδί αλλά και η 22χρονη σήμερα αδελφή του έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ξανά και ξανά μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα, από τον πατέρα τους, τον θείο τους, αλλά και συνεργάτες του πατέρα. Συνολικά φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του πολλαπλού βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Το ανήλικο κορίτσι βρέθηκε την Τρίτη για τέταρτη φορά  ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, αναγνωρίζοντας ακόμη τρία πρόσωπα που τη βίασαν. Στόχος των αρχών είναι μέσα από τις καταθέσεις και την παρουσίαση φωτογραφιών εμπλεκομένων να ανοίξει ένας νέος γύρος συλλήψεων των ατόμων που τη βίασαν πληρώνοντας τον Ηλία Μίχο.