Κατακραυγή προκάλεσε η φραστική επίθεση ατόμου από τον ακροδεξιό χώρο σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, σε αεροπλάνο που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Βρυξέλλες – Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης. Η Γ. Μπιτάκου φρόντισε να βιντεοσκοπήσει την επίθεσή της, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορούσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών με διάφορες ακατάληπτες φράσεις, ώστε να την αναρτήσει αργότερα.

Ads

Η Γεωργία Μπιτάκου που δηλώνει δημοσιογράφος και διοργανωτής αγώνων πολεμικών τεχνών ενώ στο αεροπλάνο υποστήριξε ότι είναι και δικηγόρος, επέστρεφε από τις Βρυξέλλες. Εκεί συμμετείχε μαζί με τον πρώην Χρυσαυγίτη και νυν ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό σε εκδήλωση – παρωδία για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, στα διάφορα προφίλ της στο Facebook έχει αναρτήσει σειρά φωτογραφιών με τον υπόδικο για την εγκληματική δράση της Χ.Α. Λαγό.

image

Η Μπιτάκου, υποψήφια ακροδεξιού σχήματος στις ευρωεκλογές, εμφανιζόταν ως διοργανωτής των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό. Μάλιστα εικονίζεται σε βίντεο από τη διαδήλωση του Συντάγματος, να βρίσκεται έξω από τη Βουλή και να καλεί σε εισβολή στο κτίριο, λίγο πριν το επιχειρήσει η Χ.Α. με επικεφαλής το Λαγό.

Ads

Το βίντεο της επίθεσης αναπαρήχθη από διάφορα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά μόλις εξακριβώθηκε η ταυτότητα της Μπιτάκου, οι τόνοι έπεσαν. Πάντως, παρόλο που η Μπιτάκου επιτέθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες για το Μακεδονικό , δεν φάνηκε να την απασχολεί ότι ο νυν Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στην ίδια πόλη και προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής, υποστηρίζοντας την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεφε από τη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Δημοκρατών ενώ δίπλα του καθόταν η βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου που επέστρεφε από άλλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Στέλιος Κούλογλου.