Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας από τον θάνατο 11χρονου αγοριού την Πέμπτη (10/8).

Ads

Ο μικρός βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα στην περιοχή της Πλάκας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδάκι είχε κανονίσει να βρεθεί για κολύμπι με έναν ξάδελφό του το μεσημέρι αλλά έφτασε στο σημείο της τραγωδίας νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν για ώρες.

Το απόγευμα η μητέρα του άρχισε να τον ψάχνει και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, από το λιμενικό και κατοίκους του νησιού. Το άψυχο σώμα του παιδιού εντόπισε και ανέσυρε ένας πολίτης.

Το 11χρονο παιδί, γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο αγροτικό ιατρείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ads

Φως στα αίτια της τραγωδίας θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή (11/8) στη Σάμο, όπου αναμένεται να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του παιδιού.

Άγνωστο παραμένει αν το παιδί πνίγηκε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή μπλέχτηκε σε δίχτυα ή σχοινί σημαδούρας με αποτέλεσμα να παγιδευτεί.

Ο Δήμαρχος Φούρνων για τον 11χρονο

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Φούρνων Δημήτρης Καρύδης, τόνισε οτι ειδοποιήθηκε απο την μημέρα που αναζητούσε τον άτυχο 11χρονο Χρήστο στις 5.30 το απόγευμα. Κατευθείαν ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες αρχές, ενω και με την βοήθεια των κατοίκων άρχισε η αναζήτηση του παιδιού, χωρίς όμως να εντοπιστεί. Λίγο αργότερα και με την βοήθεια εθελοντών το παιδί βρέθηκε.

Υπογράμμισε επίσης σχετικά με τις πληροφορίες περι ύπαρξης διχτυών, οτι το άτυχο παιδί βρέθηκε κοντά σε σημαδούρα που έχει τοποθετηθεί, ώστε οι λουόμενοι να μην εισέρχονται στον δίαυλο των αλιευτικών.

Η παραλία, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, είναι σύμφωνα με τον κ. Καρύδη πολυσύχναστη, όμως δεν είναι οργανωμένη για να διεκδικηθεί απο τον Δήμο η τοποθέτηση ναυαγοσώστη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα εξής:

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία “Πλάκα” και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο (02) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία “Πλάκα”.

Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου.