Συνεχίζεται ο «γαλάζιος» εμφύλιος με φόντο την αστυνόμευση στην Αθήνα που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ads

Μετά τις διαρροές με τις οποίες απάντησε ο Τ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του Κ. Μπακογιάννη για την παρουσία της αστυνομίας στην Αθήνα, ο υπουργός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία απαντά στον δήμαρχο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντίθετα από τον κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία του υφυπουργού Προ. Πο., Ελευθέριο Οικονόμου με τον δήμαρχο Αθηναίων, κάνοντας λόγο για «αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο».

Η αρχή έγινε από το δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έστρεψε τα βέλη του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  κάνοντας λόγο για μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Αθήνα και κατηγορώντας τον ότι εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να συναντηθεί μαζί του.

Ads

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου μέσω κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.

«Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;» θέτουν το ερώτημα στον Κώστα Μπακογιάννη οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η δήλωση- απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Ωστόσο, αυτό φάνηκε να μην είναι αρκετό μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε εντός της «γαλάζιας» παράταξης και προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Τ. Θεοδωρικάκου:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το  Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη  για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».