Μεταξύ… πιάνου, βεράντας, ΔΝΤ, αξιολόγησης αλλά και συνεδρίου κύλησε η βραδιά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου – μια βραδιά μάλλον χαλαρή πολιτικά όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από τη συνάθροιση.

Ads

Στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για ποτό ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι, με απόντες – λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων – μόνον τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Στην παραπολιτική σημειολογία της βραδιάς:

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έφτασε στο Μαξίμου μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γεγονός που ερμηνεύεται ως έμπρακτη στήριξη στον, πολλαπλώς βαλλόμενο εσχάτως, Νίκο Τόσκα. 

Ads

Η καλή χημεία μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, επισφραγίστηκε και διά της… μουσικής: Η Σία Αναγνωστοπούλου έπαιξε κάποια στιγμή ντουέτο στο πιάνο με τον Κώστα Ζουράρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε – με ψύχραιμο χαμόγελο πάντως – άλλες εποχές. Είπε στον Κώστα Ζουράρι ότι ο τελευταίος που είχε παίξει πιάνο στο Μαξίμου πριν από αυτόν ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι περισσότεροι υπουργοί κατέφθασαν αργά και έφυγαν νωρίς. Πρώτος όλων, δε, αποχώρησε λίγο μετά τις 10.30 ο Νίκος Φίλης.

Αρκετοί βουλευτές της επαρχίας έφθασαν στο Μαξίμου με τα δώρα τους. Οι πιο πολλοί έφεραν κρασιά και τοπικά προϊόντα από τις περιφέρειές τους.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image