Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά, στον Έβρο, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Ακόμα, πολλοί πυροσβέστες επιχειρούν και σήμερα (26/08) στην Πάρνηθα για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

Ads

Συγκεκριμένα, στη Δαδιά επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και ειδικά σώματα της Πυροσβεστικής, με συνδρομή και από δυνάμεις του Στρατού, προκειμένου να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς και να αναχαιτίσουν άμεσα οποιαδήποτε νέα εστία ξεσπά.

Η καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι ανυπολόγιστη, ενώ χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του συστήματος Copernicus, σύμφωνα με την οποία η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Τα τελευταία στοιχεία, μάλιστα, εκτιμούν τις καμμένες εκτάσεις στην περιοχή σε περισσότερα από 720.000 στρέμματα, γεγονός που θα επηρεάσει ευρύτερα το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων.

 


 

Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Όσον αφορά στην Πάρνηθα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν το έργο τους στις αναζωπυρώσεις που παρατηρούνται στη νοτιοδυτική πλευρά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κάστρου της Φυλής.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες (25/08) το πυροφυλάκιο της Κυράς, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φωτιάς. Μάλιστα, τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών, που είχαν δημιουργηθεί πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.