Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι στην Κερατέα, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η Σταμάτα, ενώ το βάρος πέφτει στην προσπάθεια να μην αναζωπυρωθεί καμία εστία.

Ads

Ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το μέτωπο της φωτιάς.

Βελτιωμένη είναι και η κατάσταση στην Πλάκα Κερατέας, όπου η μεγάλη φωτιά έκαψε δασική έκταση ενώ έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση του για τις πυρκαγιές ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή στην Κερατέα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο».

Ads

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, στα πύρινα μέτωπα «έδωσαν σκληρή μάχη 288 πυροσβέστες, 18 ομάδες δασοκομάντος, 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, καθώς και δεκάδες μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διέθεσαν η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι και το ΓΕΕΘΑ».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν τις 17.30 εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονταν στην περιοχή Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά αλλά και σε όσους βρίσκονταν στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.