Μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το πρωί της Παρασκευής (21/6). Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές σε Αργολίδα, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, ενώ ανησυχία προκαλούν τα μέτωπα σε Αργολίδα και Αρκαδία.

Ads

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 64 πυρκαγιές, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Σε πολλές περιπτώσεις η ταχύτητα του ανέμου ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική, απειλούν οικισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μπει σε χωριά, είναι στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στο Μαστραντώνη Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στο Αλποχώρι Ηλείας. Για όλες αυτές τις περιοχές έχουν εκδοθεί και εντολές εκκένωσης για αρκετούς οικισμούς που κινδυνεύουν άμεσα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Ηλεία / Νεκρός ο άνδρας που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ads

Μπαράζ 112

Μηνύματα 112 ήχησαν σε πολλές περιοχές για την προστασία των πολιτών από τα πύρινα μέτωπα:

  • 19:18. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραιίκα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 18:56. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας στην Ηλεία απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 18:49. Ενεργοποιήθηκε το 112 για τις περιοχές Βάλβη και Μασουραίικα στην Ηλεία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην κοινότητα Αλποχωρίου του Πύργου.
  • 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
  • 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

H εικόνα ανά μέτωπο

Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Νεοχώρι Μεσσηνίας και Κρανίδι Αργολίδας ξέσπασαν λίγο μετά τις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Πετροθάλασσα Αργολίδας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Επιπλέον πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15:05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια και Αλεποχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (21/6) στην περιοχή Αμφιθέα της Λάρισας. Μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, καλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η φωτιά στην Σαρωνίδα έκαψε περίπου 40 στρέμματα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Μαύρο Λιθάρι. Στο σημείο παραμένει ωστόσο πεζοπόρο τμήμα, σε σημεία που μπορεί να γίνουν ξανά επικίνδυνα. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και στο σημείο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 3 ελικόπτερα, αλλά και 9 οχήματα του Δήμου.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων ώστε να σβήσει το μέτωπο και να μην πλησιάσουν οι φλόγες τα χωριά της περιοχής.

Στο χωριό Χωρέμη δυστυχώς όμως κάηκαν σπίτια, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από αυτό. «Υπάρχουν αρκετές ζημιές. Ο Δήμος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκαταστήσει μόνιμες κατοικίες, δήλωσε στο ΕΡΤNews ο Κώστας Μιχόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι (που κάηκαν τα σπίτια τους) θα φιλοξενηθούν κάπου στη Μεγαλόπολη και αύριο και για όσο θα χρειαστεί».

 

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις. Επί τόπου σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στο σημείο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στον Μύρτο και συγκεκριμένα στο βουνό πάνω από τον δρόμο. Την πυροσβεστική ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που είδαν τον καπνό. Η πυρκαγιά είναι δασική και μακρυά από κατοικημένες περιοχές.

Δυο φωτιές είναι σε εξέλιξη σε αγροτικές περιοχές της Θήβας. Οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, καίνε ξερά χόρτα ωστόσο αν επεκταθούν υπάρχει κίνδυνος για επιχειρήσεις και εργοστάσια που λειτουργούν στο σημείο. Ειδικότερα, μία από αυτές ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απείλησαν να μπουν σε επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου.